Bár az M-szériás BMW autók teljesítményük, kinézetük és – legtöbbünk számára sajnos – áruk tekintetében egy külön kategóriát jelentenek, van mód arra, hogy kevésbé drága BMW autóját is egy Sportosabb formába hozza. Ez magában foglalja a műszerfalon található sportos kijelzők, valamint az autó belsejében található egyéb motorsport-orientált részletek megjelenítését.
Első pillantásra úgy hangzik, mintha egy bonyolult kódsort kellene írnia ahhoz, hogy engedélyezze ezeket a kijelzőket, vagy visszafordíthatatlan változtatásokat kellene végrehajtania. Az OBDeleven One-Click Apps segítségével azonban, amelyek az intelligens autóipari eszközök mesteri által kifejlesztett és tesztelt, előre elkészített kódolási funkciók.

Sportkijelzők engedélyezése a BMW-n

Az OBDeleven használata a sportkijelzők engedélyezéséhez nagyon egyszerű folyamat. Mielőtt azonban aktiválná ezeket a kijelzőket, tudnia kell, hogy az Ön autója milyen infotainment rendszerrel gurult ki a gyárból, nevezetesen, hogy az a Car Information Computer (CIC), a Next Big Thing (NBT) vagy az NBT EVO.
Ehhez egyszerűen megnézhetjük járművünk gyártási évét – amelyet az OBDeleven alkalmazáson vagy az évszámtartományban találunk -, mivel a CIC 2008-tól került az autókba, egészen 2012 és 2013 között, amikor az NBT átvette az elsődleges infotainment rendszer szerepét. Az NBT EVO eközben 2014 végétől kezdve számos modellben jelen volt, egészen ugyanezen évtized utolsó éveiig, miután a BMW elkezdett átállni a G-sorozatára.
Ha már rájött, akkor a következő lépésekkel egyszerűen aktiválhatja a navigációs rendszer (CIC, NBT vagy NBT EVO) Sport kijelzőit:
– Csatlakoztassa az OBDeleven eszközt az OBD-II porthoz;
– Csatlakozzon az eszközhöz okostelefonjával Bluetoothon keresztül;
– Miután a telefon felismeri a csatlakoztatott autót, navigáljon az Alkalmazások menüpontra;
– Keresse meg a Sport Displays nevű One-Click alkalmazást (az Ön infotainment rendszeréhez megfelelőt)
– Aktiválja és élvezze a Sport Display-t!
Ha kíváncsi arra, hogy mi változik meg az előre elkészített kódolási funkció aktiválását követően, a műszerfal képernyőjén élőben láthatja a teljesítményt (kilowattban (kW) és a nyomatékot (newtonméterben (Nm)), miközben Ön az úton halad, vagy ha autóját esetleg pályanapra viszi.

M-témájú indítás és sport kijelzőszín

A Sport kijelzők aktiválásán kívül más belső részletekkel is sportosabbá teheti autóját.
Egyrészt megváltoztathatja az iDrive rendszer indítási animációját – amely a CIC, NBT és NBT EVO rendszerek között különbözik -, és az M-osztály témáival ruházhatja fel. Hasonlóan a korábban jelzett eljáráshoz, csak a One-Click App-ot kell kiválasztania a navigációs képernyőhöz. Az NBT rendszer esetében például csak kiválasztja az előre elkészített kódolási funkciót és a kívánt indítási animációt, amely többek között egy M-osztályból ismert témát vagy éppen alpesi témát tartalmaz.
Másodszor, a Sport kijelzők színét is megváltoztathatod, hogy a BMW-n belül az M divízió színéhez igazodjon, ugyanezen az eljáráson keresztül. A fő különbség természetesen az, hogy a Sport Displays Color One-Click App-ot választja, amellyel az alapértelmezett és az M-stílusú színek közül választhat a teljesítmény és a nyomaték képernyőn való megjelenítésekor.