Kétségtelen, hogy a BMW az egyik legkülönlegesebb jármű az utakon. A szuperautókat leszámítva, a bajorországi autógyártó termékei az autós világ szépségei, hiszen a gyárból a kék-fehér váltakozó lógójával kiguruló autók meghatározzák a mércét az iparág többi részének, néha jobbra, néha rosszabbra.
Ha azonban Ön még különlegesebbé szeretné tenni BMW-jét, az egyik legegyszerűbb módja ennek a lámpák megjelenésének és viselkedésének megváltoztatása. Bár úgy hangozhat, hogy fizikailag kell majd alkatrészeket cserélnie, vagy kézzel kell majd átírni kódokat a járművén lévő szoftverben, az OBDeleven előre elkészített, One-Click Apps nevű kódolási funkciói néhány egyszerű lépéssel a következő szintre emelik BMW-je megjelenését.
Az alábbi módosítások bármelyikének elvégzéséhez a folyamat egyszerűbb már nem is lehetne. Csak csatlakoztatnia kell az OBDeleven készüléket az autó OBD-II portjába, okostelefonjával Bluetooth-on keresztül csatlakozni a készülékhez, az Alkalmazások részlegben kiválasztani a kívánt One-Click App-ot. Ahogy az autógyártók, mint például a BMW, mindig is törekedtek a gyártási folyamatok egyszerűbbé tételére és a költségek csökkentésére, hogy hatékonyabbak legyenek. Ez azt jelenti, hogy még ha a legjobban felszerelt 3-as BMW és ugyanannak a sorozatnak a legkevésbé felszerelt autója egy azonos futószalagról gördül le, az opcióik és felszereltségük közötti különbségek inkább a szoftverhez, mint az autó hardveréhez kapcsolódhatnak.

Kanyarfényszórók a ködlámpákon keresztül
Ez az előre elkészített kódolási funkció lehetővé teszi, hogy engedélyezze vagy éppen letiltsa ezt a rejtett funkciót, hogy a ködlámpák kanyarfényként működjenek, amikor elfordítja a kormányt. A One-Click App egyetlen feltétele, hogy az autójára ködlámpák legyenek felszerelve. Ne feledje, hogy a funkció csak akkor működik, ha kint sötét van, és a világításkapcsoló AUTO állásban van.

Oldalsó helyzetjelző lámpák és fényerejük
Ez a két One-Click Apps egyes autók esetében összekapcsolható, mivel az Oldaljelzőfények alapértelmezve nem engedélyezettek az egyes régiókba szánt BMW-kben. Az Egyesült Államokban például a funkció alapfelszereltségként jár, míg Európában nem kapcsolják be őket, amikor az autó elhagyja a gyárat.
Így míg az Egyesült Államokba szánt BMW-ken csak a fényerejét lehet beállítani ezeknek a lámpáknak, addig az európai autókon először az Oldaljelzőfényeket kell engedélyezni, hogy a fényerőt beállíthassuk. Mindazonáltal, akár amerikai, akár európai BMW-t vezet, az oldalsó helyzetjelző lámpák és azok fényerejének bármilyen beállítása javítani fogja autója megjelenését és egyediségét.

Az ajtókilincs lámpák a hátramenettel
A halál, az adók és az, hogy mennyire utálunk tolatva parkolni, néhány dolog, ami a legtöbbünket összeköt. Az éjszakai parkolás még nehezebb, mivel a csökkentett látási viszonyok, különösen a szűk helyeken, nem kívánt karcolásokat okozhatnak a karosszérián vagy a kerekeken.
Ezzel a rejtett funkcióval a kilincsvilágítás aktiválódik, amint hátramenetbe kapcsolja autóját, így további láthatóságot biztosít BMW-je kerekei, ajtajai és oldalsó küszöbjei közelében. Természetesen járművének ajtókilincsvilágítással – S563A fénycsomag – kell rendelkeznie ahhoz, hogy ez a One-Click App működjön.

Skandináv nappali menetfények (DRL)
Míg az Egyesült Államokban az oldalsó helyzetjelző lámpák, addig a skandináv régióban saját nappali menetfények (DRL) vannak, amelyeket skandináv DRL-nek hívnak.
A különbség a normál DRL-ek és az Európa északi régiójának tiszteletére elnevezett változat között az, hogy az előbbi egyszerre kapcsolja be a hátsó lámpákat és a DRL-eket. Ennek eredményeképpen a hátsó lámpák erőteljesebbnek és agresszívabbnak tűnnek majd vezetés közben.

Üdvözlőfények csak akkor, ha sötét van
Az üdvözlőfények funkció örvendetes kiegészítője az általános autóiparnak, különösen akkor, ha késő este érkezik haza, és szüksége van arra a plusz láthatóságra, hogy lássa, hová tart.
Ugyanakkor csökkenti az izzók élettartamát, így gyakrabban kell cserélni őket, ha a funkciót kikapcsolja. Míg létezik egy One-Click alkalmazás az üdvözlőfények kikapcsolására, egy előre elkészített kódolási funkciót is használhatsz, hogy csak akkor kapcsoljanak be, amikor sötét van, nevezetesen a WL only when Dark nevű One-Click alkalmazással.
Ahhoz, hogy ez a funkció működjön, az Ön autójának a szélvédőn lennie kell egy eső/fényérzékelőnek, és érthető módon az Üdvözlőfények funkciónak is engedélyezve kell lennie. Ezenkívül a világításkapcsolónak AUTO vagy tompított fényszóró állásban kell lennie ahhoz, hogy a funkció megfelelően működjön, amikor leállítja a motort és lezárja az autót.