A különböző felszereltségi csomagok és az autó megvásárlásakor igénybe vett szolgáltatások mellett egyes funkciók egy szoftveres fal mögött “rejtve” maradnak. Bár több oka is van annak, hogy szabad szemmel nem láthatók, az egyik elsődleges magyarázat az, hogy az autógyártók, például a BMW, mindig is törekedtek a gyártási folyamatok racionalizálására és a költségek csökkentésére, hogy hatékonyabbak legyenek. Ez azt jelenti, hogy még ha a legjobban felszerelt 3-as BMW és ugyanannak a sorozatnak a legkevésbé felszerelt autója egy azonos futószalagról gördül is ki, az opcióik és felszereltségük közötti különbségek inkább a szoftverhez, mint az autó hardveréhez kapcsolódhassanak.
A szabály alól persze vannak kivételek, hiszen egyes funkciók – például a Comfort Access rendszer által lehetővé tett, a csomagtartó kinyitásához a lábunkat a csomagtartó alá lendítő funkció – bizonyos érzékelők elhelyezését igénylik az autóban. Az iDrive rendszer indítási animációjának megváltoztatásához vagy az oldalsó helyzetjelző lámpák aktiválásához azonban nincs szükség semmilyen speciális vezérlőegységre, illetve az OBDeleven használata esetén semmilyen programozási ismeretre, mivel ez az intelligens autóipari megoldás lehetővé teszi, hogy ezeket és még több rejtett funkciót One-Click alkalmazásokkal, azaz előre elkészített kódolási funkciókkal kapcsoljon be.

1. Az iDrive indítási animációjának módosítása
Ez a rejtett funkció eléggé szem előtt van, mivel megváltoztatja a multimédiás rendszer indítási animációját, amint bekapcsolja az autót.
Egyértelműen az animációt is könnyen megváltoztathatja az OBDeleven segítségével, ha bedugja a készüléket az OBD-II portba, Bluetooth-on keresztül csatlakozik hozzá, és az OBDeleven mobilalkalmazás Alkalmazások részét választja.
Onnan megkeresheti az “infotainment” rendszeréhez való One-Click App-ot, például a Car Information Computer (CIC), a Next Big Thing (NBT) vagy az NBT EVO lehetőségek valamelyikét és kiválaszthatja az igényeinek leginkább megfelelő opciót. Egyes BMW járműveken például a One-Click App aktiválásakor választhat az alapértelmezett, az M, az Alpina, a BMW i és más animációs stílusok közül.
Az animáció a jármű következő indításakor fog megváltozni.

2. Digitális sebességkijelzés
Megbarátkozhatunk azzal a ténnyel, hogy a BMW készíti az autóipar legösszetartóbb és legjobban megtervezett fedélzeti kijelző rendszereit. Azonban ha már nem leli benne örömét és úgy érzi, hogy egy új, sebességkijelzőre vágyik a kormány mögött, az OBDeleven rendelkezik erre is egy One-Click App-al.
Amellett, hogy a mobilalkalmazáson keresztül aktiválja, egy autós eljáráson is át kell esnie, nevezetesen többször meg kell nyomnia a fedélzeti számítógép gombját az irányjelző karon, amíg a digitális sebességkijelző meg nem jelenik.

3. BMW oldalsó jelzőlámpái
Az Egyesült Államok és az Európai Unió, illetve az azt körülvevő tagországok vagy gazdaságilag kötött társult országok között számos különbség van, többek között abban is, hogy milyen jogi alapon működhetnek az autógyártók a különböző országokban.
Az egyik ilyen különbség a BMW és más autómárkák oldalsó helyzetjelző lámpáival kapcsolatos, amelyek az Egyesült Államokban alapértelmezés szerint be vannak kapcsolva, míg Európában már a kezdetektől fogva ki vannak kapcsolva. Mindazonáltal az előre elkészített kódolási funkciókkal gond nélkül engedélyezheti vagy letilthatja az oldalsó helyzetjelző lámpákat.
Azonban vegye figyelembe, hogy ezek a lámpák nem fognak működni, ha teljes fénydiódás (LED) világítás van az autóján.
Az oldalsó helyzetjelző lámpák aktiválásán kívül az említett funkció fényerejét is beállíthatja az Oldaljelző lámpák fényereje nevű különálló, One-Click alkalmazással. A fényerő beállításához először is aktívnak kell lennie a lámpáknak, ami aztán lehetővé teszi az izzók intenzitásának szabályozását.

4. Start/Stop memória
Még ha napokig vitatkozhatnánk is a Start/Stop funkció zsenialitásáról vagy valódi céljáról, a viták arról, hogy az autósok szeretik-e a funkciót, vagy csak egy felesleges extra.
Akár rajongó vagy, akár nem, a Start/Stop funkció be- vagy kikapcsolásának lehetősége, különösebb vita nélkül, hasznos dolog. A Start/Stop funkció tartós ki- vagy bekapcsolásához autóján mindössze annyit kell tennie, hogy az OBDeleven alkalmazásaiban beállítja, miután csatlakoztatta az eszközt az OBD-II porthoz, és kiválasztja a Start/Stop alapértelmezett beállítására előre elkészített kódolási funkciót.
Abban az esetben, ha a funkciót a motor leállítása előtt tett utolsó választása szerint szeretné engedélyezni vagy letiltani, akkor a Start/Stop Memory One-Click App-ot kell használnia.
Ha tetszik ez a funkció, akkor egy extra lépést tehet, és a Start/Stop Dashboard Symbol One-Click App segítségével engedélyezheti a Start/Stop rendszer szimbólumának megjelenítését az elsődleges vezetői kijelzőn, amely a műszerfalon megjelenő ikont is letilthatja.

5. Guminyomás-ellenőrző rendszer (TPMS) nyomás és hőmérséklet kijelzése
Bármennyire is gyermeki egyszerűségű, az egyik legjobb módon az indikálja az autókban a technológia jelentős fejlődését, hogy megjelnt a gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszer (TPMS). A régi, gyakorlati ellenőrzési módszert felváltva a felnin vagy a szelepszárban elhelyezett érzékelők lehetővé teszik, hogy a járművezetők a műszeregységen megjelenő figyelmeztető lámpával értesüljenek a gumiabroncsnyomás legkisebb változásáról is.
A TPMS nyomás- és hőmérséklet-kijelző One-Click alkalmazás azonban egy lépéssel tovább megy, és – ha rendelkezik NBT-vel vagy NBT EVO-val – élőben mutatja a gumiabroncsok nyomását és hőmérsékletét a multimédiás képernyőn. A listán említett többi rejtett funkcióhoz hasonlóan Önnek csak annyit kell tennie, hogy az Alkalmazások menüpontot választja, majd azalatt megtalálja az előre létrehozott kódolási funkciót, amellyel megjelenítheti a nyomás- és hőmérséklet-kijelzőket.

6. Tükör behajtás
A gépkocsik visszapillantó kamerái a mai autóiparban már nagyrészt szabványossá váltak, mivel egyes országok – például az Egyesült Államok – előírják, hogy a kamerákat minden új járműbe be kell szerelni. Így a tükrök jelentősége parkoláskor némileg csökkent, különösen mivel a tolatókamerák javultak a kijelzőn megjeleníthető képminőség miatt.
Mindazonáltal, ha az Ön autója kicsit régebbi, vagy nem az amerikai piacra készült – ahol a tolatókamerák 2018. május 1-jén váltak kötelezővé -, mégis rendelkezik elektromosan behajtható tükrökkel, akkor az OBDeleven One-Click Apps segítségével gyorsan és anélkül, hogy saját maga végezné a kódolást, aktiválhatja vagy deaktiválhatja a Mirror Dip funkciót.

7. A csomagtartó gomb működtetése záráskor
A fent említett összes rejtett funkciótól eltérően a csomagtartó gomb működtetése záráskor, az előre elkészített kódolási funkció javítja a jármű használatának kényelmét, amikor Ön nem tartózkodik benne.
Egyszerűen fogalmazva, a One-Click App olyan kódolási beállítást futtat le, hogy nem kell lenyomva tartania a csomagtartó bezárásáért felelős gombot a kulcstartón. Ehelyett egy egyszerű gombnyomással bezárja a csomagtartót, ami nagyban megkönnyíti az életét, amikor a bevásárlószatyrokat tartja a kezében – elvégre egyetlen magára valamit is adó ember sem tesz több utat, amikor a szupermarketből hazaérkezik!
Abban az esetben, ha a gombot nyomva szeretné tartani a csomagtartó kinyitásához, az előre elkészített kódolási funkció ezt a lehetőséget is biztosítja.
Ennek a OneClick alkalmazásnak a feltétele, hogy a csomagtartó zárása a Kulcstartón keresztül gyárilag aktív legyen.